februari 2023

Daniëlle met muts op aan de studie

The experiment continues

Daniëlle met muts op aan de studie

 en plannen blijven veranderen…

Nu ik dit schrijf denk ik trouwens dat het experiment de rest van mijn leven duurt en eigenlijk al mijn hele leven bezig is. Alleen voelt het nu anders.

Anders omdat ik gevoelsmatig uit het systeem ben gestapt waar ik mijn hele leven in zat. Het systeem van regelmaat, de klok, verwachtingen en een veilig gevoel boven echt gaan doen wat bij me past.
En zal ik iets leuks vertellen? Voorheen stond ik áltijd in de verkeerde rij bij de kassa. Nu sta ik nooit meer in de verkeerde rij.

Nou goed, de herfst was aangebroken en ik ging op zoek naar mogelijkheden voor de winter.

Om te beginnen had ik besloten nog een seizoen camping te doen. Afgelopen seizoen was een rollercoaster. Nieuwe leefomgeving, wonen op m’n werk (wtf?), totaal ander ritme. Veel geleerd, qua gevoel en emoties van alles ontdekt en de campingeigenaren en ik leerden elkaar ook in rap tempo beter kennen. Het was zoeken naar wat goed werkt voor alle drie.
Ik ben heel benieuwd naar komend seizoen.

In m’n originele plannen van een vrij bestaan zou ik de zomers in Nederland doorbrengen en de winters op een warmere plek. 

Leuk bedacht, dat liep dus meteen al anders!

Ik ging op zoek naar betaalbaar onderkomen en besloot in Frankrijk te blijven om de taal beter te leren.
Ik vond twee leuke appartementjes en na wat feestjes in Nederland in november reed ik zo zuidelijk als mogelijk was op het Franse vasteland. 20 minuten van de Spaanse grens, in de heuvels iets ten zuidwesten van Perpignan, uitzicht op de Pyreneeën. 😍

Hier begon een nieuw experiment. Ik zou tot april helemaal alleen zijn, zat vol plannen en doelen. Wat zou daarvan terecht komen?
Ik had m’n doelen netjes ingedeeld in categorieën en ik had nagedacht over mijn ideale dagindeling 🤣. Want ik wilde zoveel mogelijk uit deze bijzondere periode halen en daar had je toch een ritme voor nodig?

Die dagindeling liet ik al gauw varen. Ik merkte dat ik liever langer aan iets doorwerk dan steeds te “moeten” wisselen. Er zat geen moeten bij natuurlijk, ik had het allemaal zelf bedacht.
Ook het op tijd opstaan liet ik gaan. Vaak voelde ik juist ‘s avonds de rust om ergens helemaal in te duiken en ja, dan kon het maar zo één uur ‘s nachts worden voordat ik op bed lag.
Toch had ik hier een behoorlijk oordeel over, want zo hoort het toch niet? Je hoort op tijd op te staan om zoveel mogelijk uit je dag te halen.
Het duurde even voordat ik doorhad, ik zit lekker in mijn vel en geloof dat ik mijn ritme heb gevonden én geaccepteerd. Wat eigenlijk betekent dat er weinig ritme is. Ik volg mijn gevoel met wat verstand.

Die warmte in het zuiden viel best tegen trouwens. Ja de zon schijnt hier vaker dan in Nederland, maar ook hier wordt het best koud. Helaas. Nou ja, dan maar met een muts op aan de studie.

Vertel eens, wat zou je van me willen weten? Waar ben je nieuwsgierig naar? Misschien schrijf ik een volgende keer wel een stukje speciaal voor jou!

#inspiratie #virtualventure #doelen

The experiment continues Meer lezen »

Danielle lachend met dienblad

Zomer in Frankrijk

Mijn experimentele fase van het leven was begonnen. En wat voelde dat vrij zeg!

Als kind begon ik me te beseffen dat m’n hele leven eigenlijk al was vastgelegd in fases. Je wordt geboren, gaat naar verschillende scholen, je gaat werken, met wat geluk heb je nog wat jaren pensioen en dan ga je dood. 

Dat was tenslotte wat ik om me heen zag gebeuren en hoe het me geleerd werd.

Van dit idee werd ik niet heel vrolijk, maar ik zag ook niet hoe ik dat anders kon aanpakken. 

Gelukkig maakt de tijd en het leven je wijzer.

En zo bracht ik afgelopen zomer vrij spontaan op ’n camping in Frankrijk door.

Ik was enthousiast, zou nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen leren, geïnspireerd worden, genieten van de mooie omgeving en de rust die daar heerst. 
En lekker aan de slag gaan met Virtual Venture…

De weken gingen voorbij. Ik werd ingewerkt in de receptie en bar, onderhoud van het zwembad en sanitair, ik leerde de camping langzaamaan beter kennen. 
Zonder enige horeca ervaring kwam ik erachter dat ik de bediening super leuk vind, net als de hectische drukte achter de bar en in de keuken. Wie had dat gedacht?

Voordat ik het wist was het volop zomer en bleek er amper tijd te zijn om ook maar even voor de ontspanning een boek te lezen. Laat staan ervoor te zorgen dat ik klanten kreeg.

In de beginweken volgde ik nog de Business-5-daagse van Natuurlijk Online tijdens mijn lunch. Want ik wilde toch écht technisch VA worden en op deze manier kon ik mooi meekijken achter de schermen van diverse systemen. 

Maar de cursus HTML5 en CSS3 bleef liggen nadat ik hoofdstuk 1 had gelezen.

Al gauw leefden we met de dag

 en nadat ik mijn lesje loslaten had geleerd genoot ik daar met volle teugen van. Dit was een compleet nieuwe ervaring voor me. We hadden afgesproken dat ik tot november op de camping zou blijven, daarna was het leeg in mijn hoofd. Niks concreets. 
Niks engs ook trouwens. Ik wist, als het zover is, dan komt er een idee. Desnoods bracht ik nóg een winter in een caravan door. Maar liever niet.

We hebben keihard gewerkt elke dag, om alles elke keer weer op tijd af te hebben voor nieuwe gasten, of de mensen die gezellig op ons terras kwamen eten en drinken. 

Tussen het harde werken door was het ook elke dag een beetje vakantie. ‘s Middags even bijkomen in de hangmat, afkoelen in het zwembad of in het meer, een geintje of spelletje met de kleintjes, een onverwacht goed gesprek, of aan het einde van de avond met een biertje in de hand ontspannen bij het kampvuur met de gasten.

De zomer liep ten einde en de rust keerde terug op de camping. Net als in mijn hoofd en lijf. Er kwam ruimte voor ideeën en ik besloot dat ik het verdiend had de winter door te brengen tussen stenen muren. Op een plek waar de lente weer lekker vroeg begint. 

Mijn experimentele fase was nog niet ten einde…

#virtualventure #inspiratie #technischva

Zomer in Frankrijk Meer lezen »

Aankomst camping Frankrijk

Toeval?

Aankomst camping Frankrijk

“Soms moet je in het diepe springen en veiligheid loslaten… Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.”

Ruim een jaar geleden zag ik een oproep op Facebook. Ik werd gelijk enthousiast, maar veiligheid zat me nog in de weg.

Twee Nederlanders zochten hulp bij het runnen van hun camping in de Corrèze en daarbij klushanden en groene vingers. Kost en inwoning stond hier tegenover.
Ik zag het al helemaal voor me. Dit bericht was aan mij geschreven!

Maar ja, ik had een plan en dit paste daar niet in. Ik liet het voor wat het was.

Een maand later zag ik de oproep weer. Dit kon geen toeval zijn… Ze hadden nog niemand gevonden. Op de verjaardag van mijn neefje vertelde ik erover aan mijn zus. Er luisterden wat mensen mee en ook zij zeiden, “Dit past echt bij jou, moet je doen!”
Ja, hoe dan? Baan opzeggen, huur opzeggen, niet al te veel spaargeld, nog geen klanten met Virtual Venture en waar moest ik heen na de zomer…? Alles bij elkaar voelde iets te spannend.

Onderweg naar huis was ik in gedachten de auto aan het inpakken. Wat ging er mee naar Frankrijk? Ik werd blij van deze gedachten en moest lachen om mezelf.

Thuis heb ik een mail geschreven aan Bas en Monique. Als het niet zou klikken dan was het meteen klaar en kon ik het uit mijn hoofd zetten.
Maar het liep anders.

Eind van die week zat ik met Monique  in een restaurant. Die was net weer open na een lockdown. Kon geen toeval zijn toch? Toevallig moest ik in Brabant zijn voor het afronden van m’n VA-opleiding en was Monique daar ook die week. We hadden een klik en hebben non-stop zitten ratelen tijdens het eten.

De lesdag erna ging over je doelen voor het komende jaar. Maar ik was volledig aan het stuiteren, niks stond meer vast. “Jij gaat naar Frankrijk” zeiden er een aantal lachend. Ik wist het zelf nog niet.

Er volgde een online kennismaking met Bas en eind februari stapte ik met ’n vriendin in de auto richting camping. Eens even ervaren daar. En ook dat beviel me goed.

Shit. Nu moest er binnen korte tijd een beslissing genomen worden, wilde ik daar komende zomer mee kunnen draaien. Ik sloeg weer aan het rekenen, zette voors en tegens in lijstjes en bedacht me wat er nodig was om te kunnen gaan.
Na het organiseren van een wereldreis bleek dit een peulenschil en ik besloot veiligheid letterlijk van m’n valkuilenlijstje weg te strepen. In plaats daarvan waagde ik de sprong en diende ik mijn ontslag in.

Wat was het ergste wat me kon overkomen? 

Dat ik blut naar huis kwam en weer een baan moest zoeken. Zover zou ik het niet laten komen. Het leek me een goede motivatie lekker aan de slag te gaan. En zo geschiedde.

Begin juni reed ik met een blij en trots gevoel in een volgeladen auto naar Frankrijk. De impuls van mijn hart achterna. Spijt heb ik nooit gehad en het gevoel van vrijheid wat ik sindsdien ervaar is groter dan ooit.

Wanneer heb jij besloten je intuïtie te volgen en wat heeft het je gebracht? Lijkt me leuk om te lezen!

#inspiratie #virtualventure #motivatie

Toeval? Meer lezen »

Daniëlle in hangmat bij stacaravan in Frankrijk

Een nieuw begin

Daniëlle in hangmat bij stacaravan in Frankrijk

Daar zat ik dan. Hartje winter in een slecht geïsoleerde stacaravan. Slechts een aanhanger vol aan eigen spullen. Moe van het geregel van de scheiding en verhuizing, een kapotte motorfiets, zonder auto en amper 2000 euro op mijn rekening.

Bijna elke ochtend door weer en wind een kwartier op de fiets naar de bushalte om op mijn werk te komen en dan nog een keer overstappen. Niet fijn.

En toch voelde ik me goed.

De caravan was gemeubileerd, dus op wat schoonmaakwerk na kon ik er zo in. Het was er vaak koud, maar daar leerde ik mee omgaan. Bovendien had ik op reis veel armoedige situaties gezien en dan viel mijn situatie echt reuze mee. Toch? Ik had mezelf een jaar de tijd gegeven iets beters te regelen.
De caravan stond op een heerlijk rustig plekje, geen verkeer voor mijn deur, vogels en uitzicht in overvloed. En ik had nog nooit zo dicht bij werk gewoond.

Ik kon er ontspannen en reflecteren en er ontstond al vrij snel nieuwe energie. Ik begon te fantaseren over mijn toekomst en daar bleef het niet alleen bij.
Tijdens de voorbereidingen voor de wereldreis had ik hier ook al naar gezocht. Hoe zou ik langer of vaker kunnen reizen zonder geldzorgen? Gaan wanneer ik wil, zonder toestemming te hoeven vragen en zonder perse terug te moeten zijn op een vooraf vastgestelde datum?
Hoe kon ik mijn leven gaan leven zoals ik eigenlijk al 20 jaar wilde? Nu was mijn kans.

Dat gevoel van de wereld aan mijn voeten hebben liggen was geweldig! Tijd voor actie dus!

Ik bracht inzicht aan in mijn financiën, ik onderzocht mogelijkheden een online onderneming te beginnen en na een paar maanden kon ik een autootje kopen. Dat maakte mijn leven weer een stukje onafhankelijker. Heerlijk.
Ik startte een opleiding bij de VA Business Academy. Hier leerde ik o.a. hoe ik met mijn eigen kwaliteiten een succesvolle onderneming op kon zetten en dan ook nog iets kon doen waar ik blij van werd. Als bonus leerde ik allemaal fijne mensen kennen met soortgelijke wensen als ik.

Ik had een plan en was daar flink mee aan de slag. Mijn focus lag op mijn onderneming opbouwen. Een verhuizing zat er nog even niet in.
Begin 2022 had ik mezelf weer een jaar de tijd gegeven. Dit keer om voldoende inkomen te verdienen met Virtual Venture. Eind 2022 zou ik dan mijn baan opzeggen, waar ik me steeds benauwder in ging voelen.
Want dat was de logische en veilige route, zo had ik bedacht…

En dat brengt me weer bijna terug bij mijn Ik vertrek! bericht van een aantal weken geleden.

De zomer van 2022 zat ik in een stacaravan. Maar nu in Frankrijk! Daarover volgende keer meer.

Heb jij wel eens iets in ‘onlogische’ volgorde gedaan waarvan je achteraf blij bent dat het toch zo gelopen is?

 
#virtualventure #onlineondernemen #technischva #inspiratie #nieuwestart

Een nieuw begin Meer lezen »

Scroll naar boven