Een nieuw begin

Daniëlle in hangmat bij stacaravan in Frankrijk

Daar zat ik dan. Hartje winter in een slecht geïsoleerde stacaravan. Slechts een aanhanger vol aan eigen spullen. Moe van het geregel van de scheiding en verhuizing, een kapotte motorfiets, zonder auto en amper 2000 euro op mijn rekening.

Bijna elke ochtend door weer en wind een kwartier op de fiets naar de bushalte om op mijn werk te komen en dan nog een keer overstappen. Niet fijn.

En toch voelde ik me goed.

De caravan was gemeubileerd, dus op wat schoonmaakwerk na kon ik er zo in. Het was er vaak koud, maar daar leerde ik mee omgaan. Bovendien had ik op reis veel armoedige situaties gezien en dan viel mijn situatie echt reuze mee. Toch? Ik had mezelf een jaar de tijd gegeven iets beters te regelen.
De caravan stond op een heerlijk rustig plekje, geen verkeer voor mijn deur, vogels en uitzicht in overvloed. En ik had nog nooit zo dicht bij werk gewoond.

Ik kon er ontspannen en reflecteren en er ontstond al vrij snel nieuwe energie. Ik begon te fantaseren over mijn toekomst en daar bleef het niet alleen bij.
Tijdens de voorbereidingen voor de wereldreis had ik hier ook al naar gezocht. Hoe zou ik langer of vaker kunnen reizen zonder geldzorgen? Gaan wanneer ik wil, zonder toestemming te hoeven vragen en zonder perse terug te moeten zijn op een vooraf vastgestelde datum?
Hoe kon ik mijn leven gaan leven zoals ik eigenlijk al 20 jaar wilde? Nu was mijn kans.

Dat gevoel van de wereld aan mijn voeten hebben liggen was geweldig! Tijd voor actie dus!

Ik bracht inzicht aan in mijn financiën, ik onderzocht mogelijkheden een online onderneming te beginnen en na een paar maanden kon ik een autootje kopen. Dat maakte mijn leven weer een stukje onafhankelijker. Heerlijk.
Ik startte een opleiding bij de VA Business Academy. Hier leerde ik o.a. hoe ik met mijn eigen kwaliteiten een succesvolle onderneming op kon zetten en dan ook nog iets kon doen waar ik blij van werd. Als bonus leerde ik allemaal fijne mensen kennen met soortgelijke wensen als ik.

Ik had een plan en was daar flink mee aan de slag. Mijn focus lag op mijn onderneming opbouwen. Een verhuizing zat er nog even niet in.
Begin 2022 had ik mezelf weer een jaar de tijd gegeven. Dit keer om voldoende inkomen te verdienen met Virtual Venture. Eind 2022 zou ik dan mijn baan opzeggen, waar ik me steeds benauwder in ging voelen.
Want dat was de logische en veilige route, zo had ik bedacht…

En dat brengt me weer bijna terug bij mijn Ik vertrek! bericht van een aantal weken geleden.

De zomer van 2022 zat ik in een stacaravan. Maar nu in Frankrijk! Daarover volgende keer meer.

Heb jij wel eens iets in ‘onlogische’ volgorde gedaan waarvan je achteraf blij bent dat het toch zo gelopen is?

 
#virtualventure #onlineondernemen #technischva #inspiratie #nieuwestart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven