Ik wil vliegen

Uitzicht en inzicht bergen Pamir Highway

Vliegen vanuit mijn hart. Vliegen naar onbekende landen en onbekende mensen. Vliegen naar nieuwe ervaringen, geuren en inspiratie. Ik wil leven, leren, genieten en me vrij voelen. 

Ik had besloten, ik ging op wereldreis.

Het was einde zomer 2017 en ik vertelde mijn vriend; “ik ga op wereldreis, ga je mee?” Hij zei direct ja en in de anderhalf jaar die volgden werden plannen gesmeed, informatie vergaard, motorfietsen vervangen en aangepast, trainingen gevolgd, spullen gekocht, verkocht en opgeslagen, een jaar onbetaald verlof geregeld, huur opgezegd en 1 mei 2019 zou het grote vertrek plaatsvinden.

Niet dus. Een flinke griep gooide roet in het eten. De eerste boodschap die de reis ons gaf: ook al heb je nog zo’n mooie planning, het leven komt zoals het komt.
Ons vertrek werd uitgesteld tot 3 mei.
De reis heeft 10 maanden mogen duren en stopte (helaas abrupt) in Thailand op 9 maart 2020.

Heb ik alles gevoeld en gevonden waar ik naar op zoek was? Jazeker! Plus nog veel meer. Het was absoluut geen vakantie en het was vaak harder werken dan ik ooit in loondienst heb afgezien. Maar de uitzichten en inzichten die ik ervoor heb teruggekregen waren alles dubbel en dwars waard.

Vaak voelde ik me een toeschouwer vanaf mijn troon, kijkend in de levens van de mensen waar ik vluchtig aan voorbij reed. Al rijdend en mijmerend veranderde mijn definitie van de term vrijheid. En ben ik nog meer gaan waarderen dat ik mijn leven kan leven onder mijn voorwaarden en als mijn volledige zelf.
Dat er niemand is die mij vertelt hoe ik me moet gedragen of wat ik moet geloven. En dat ik mag motorrijden of op straat aan een ijsje mag likken zonder opgepakt te worden.

Als je alle vrijheid had, waar zou jij heen vliegen?

#vrijheid #virtualventure #onlineondernemen #technischva

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven